X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená v Barceloně a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená v Barceloně a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Barcelona leží na pobřeží Středozemního moře ve Španělsku. Známá a navštěvovaná je především pro spoustu originálních architektonických staveb. Další výhodou je lepší dostup oproti hlavnímu městu – Madridu. Levný víkendový pobyt je vhodný jak pro mladé páry, tak i rodiny s dětmi. Rychlá a pohodlná doprava tam i zpět je zajišťována letecky.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Barceloně již od 4 200 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Barcelona - Úchvatná víkendová dovolená pro všechny

Barcelona je jednou z nejlepších destinací pro víkendový pobyt v Evropě. Nabízí bohatou historii a svým návštěvníkům nabídne během zájezdu poznání. Kultura je velmi odlišná a dává pobytu mnohem exotičtější nádech. V neposlední řadě nabízí i mnoho zábavy a relaxace, což je velmi krásným zpestřením celého víkendu. Vydejte se i vy na levnou víkendovou dovolenou do Barcelony.

První den

Jedním z nejznámějších děl Gaudího je chrám Sagrada Familia, který si nesmí nechat uniknout žádný z návštěvníků Barcelony. Pro odpočinek dokonale poslouží blízký park Güell, kde se nachází muzeum a můžete usednout na jednu z kamenných laviček zdobených barevnými keramickými střepy. Španělská kuchyně je velmi ovlivněna mořskými plody - doporučujeme den zakončit tradiční španělskou večeří.

Druhý den

Rozhodně nesmíte přijít i návštěvu náměstí Plaça del Rei. Nachází se zde zajímavé muzeum (vykopávky z doby, kdy zde byly lázně s bazénem) a palác místokrále z 16. století - Palau del Lloctinent. Budete mít odpoledne čas? Vydejte se na jednu z městských pláží. Podnebí je zde velmi teplé, pobřeží písčité a moře velmi čisté. Víkendový pobyt si můžete na jedno odpoledne proměnit v pravou letní dovolenou u moře.

Třetí den

Určitě se vyplatí investovat čas i na návštěvu jiného druhu turistických cílů. Prvním budou středověké loděnice Les Drassanes. Nesmíte zapomenout navštívit mořské akvárium. Akvárium obsahuje 22 obřích akvárii a 80 metrů dlouhý skleněný tunel, který protíná obří nádrž se 6 miliony litry vody. Víkend můžete zakončit v jedné z mnoha místních vináren nebo restaurací, které nabízejí vína z místních vinic.

Co dělat a co si nenechat ujít v Barceloně

Zájezd do Barcelony může být přesně takový, jaký si jej představujete. Někteří lidé dají přednost historii a poznání. A Barcelona je plně uspokojí. Jiní přijíždějí do Španělska za poznáním místní kultury a budou si užívat kuchyni, nápoje, odlišnou kulturu a odlišný přístup k běžnému životu. A pokud si chcete jen odpočinou od každodenního shonu, tak vám Barcelona nabídne kilometry čistých pláží, turistických atrakcí a možností k načerpání nové síly. Rozjeďte se i vy do Barcelony za levným víkendovým pobytem.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Barceloně již od 4 200 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Barcelona a historická část

Takřka na každém kroku se setkáme s některou ze staveb od Antoni Gaudího. Zajímavých míst k navštívení je v Barceloně spousta, pokud by nám však nemělo něco uniknout, jsou to středověké loděnice Les Drassanes (vystavěné v gotickém stylu, nyní ukrývající muzeum), Sagrada Familia (doslova obří bazilika, která každého uchvátí svojí velikostí a architekturou), Plaça del Rei (náměstí ze 14 století), La Pedrera/Casa Milà a Casa Batlló (zajímá-li vás Gaudiho architektonický styl)

Kultura a tradiční Barcelona

Kuchyně každého přímořského státu je silně ovlivněna mořskými plody. A ne jinak je tomu i v případě Španělska, Barcelony. Recepty se vyvíjely po staletí a mají svoji tradiční nezaměnitelnou chuť. Doporučujeme vyzkoušet i těm návštěvníkům, kterým dary moře nezachutnaly při dovolené v jiném přímořském státu. Španělská kuchyně je velmi unikátní a stojí za vyzkoušení. A na slunných stráních v okolí Barcelony se rozkládají desítky kilometrů vinohradů a vzniká zde jedinečné víno - nenechejte si ujít ochutnávku a představení.

Zábava a relaxace během víkendového pobytu

Při návštěvě Barcelony vám jistě neuniknou zajímavé stavby a určitě se i necháte zlákat některou z turistických atrakcí – například veliké mořské akvárium. Rovněž se můžete vydat na pláž a užít si odpoledne plné relaxace na písčité pláži a koupáním v čistém moři. Jste-li fanoušci fotbalu, nabízí se návštěva stadionu Nou Camp, přilehlého muzea nebo i přímo fotbalového zápasu v nezapomenutelné atmosféře. V neposlední řadě nesmíme zapomenout bohatý noční život - v Barceloně jsou stovky nočních barů, podniků, restaurací a venkovních teras. Ideální k zakončení náročného dne plného zážitků.

Netradiční zážitky v Barceloně

Nejlepší vzpomínky na Barcelonu budete mít ty, které jste ani neplánovali. Vydejte se na procházku okolím. Velmi často narazíte na zajímavé aktivity - venkovní promítání filmů, průvody, pestré festivaly a pouliční umělce. V okolí je rovněž mnoho nádherných vyhlídek na celé město a nespočet parků a laviček, na kterých můžete relaxovat a nasát místní nezaměnitelnou atmosféru.

Barcelona je velmi vhodná pro levnou víkendovou dovolenou především pro svoji rozmanitost. Nabídne zábavu a poznání starším návštěvníkům, pobaví rodiny s dětmi a mladé páry si mohou užívat okouzlující romantiku této staré evropské metropole. Neváhejte, zvolte si Barcelonu jako vaši další levnou víkendovou dovolenou a ještě týdny budete svým přátelům vyprávět, co vše jste zde zažili!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Barceloně již od 4 200 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024