X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená ve Vídni a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená ve Vídni a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Hlavní město Rakouska, Vídeň, je často vnímáno jako ideální místo pro vánoční nákupy a vdechnutí vánoční nálady. Vídeň má ale co nabídnou během celého roku. Od architektonických skvostů, přes historická místa až po vyhlídková místa. Vydejte se na levný víkendový pobyt a nezapomeňte si foťák. Ať svým přátelům máte při vyprávění i co ukazovat.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Vídni již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Vídeň je blízko a plná nezapomenutelných míst

Jednou z největších výhod Vídně je její poloha. Je vzdálena pouhou hodinu cesty od česko-rakouských hranic. Další výhodou je obrovské množství zajímavých staveb a turistických atrakcí. Právem se tak stává častým místem dovolené pro mnoho Čechů. Vydejte se i vy na levnou víkendovou dovolenou do Vídně a zažijte nezapomenutelný zájezd.

Co rozhodně zařadit do mých plánů?

Vídeň je obrovská a vše rozhodně napoprvé nestihnete. Pokud by jste ale rozhodně měli něco vidět, tak je to císařský letní palác Schönbrunn, majestátní katedrála Stephansdom a sídelní hrad Habsburků Hofburg. Jak by mohl vypadat váš víkendový pobyt?

První den

Nikdo by si neměl nechat ujít návštěvu císařského letního paláce Schönbrunnu. Případně využít k odpočinku přilehlou přepychovou zahradu. Pokud se budete pohybovat v centru Vídně, určitě stojí za návštěvu majestátní katedrála Stephansdom, která byla na konci 2. světové války těžce poškozena (v současnosti opravena). ve večerních hodinách doporučujeme romantickou procházku osvětlenýma uličkami a případně zakončení dne v jedné z nespočet vináren nebo venkovních restaurací.

Druhý den

Téměř 7 století postupně vznikal sídelní hrad Habsburků Hofburg, kde se jako součást nalézá i Švýcarský dvůr. Pro turisty, toužící navštívit, architektonický skvost se nabízí Karlskirche. Pro milovníky současné architektury lze doporučit monumentální obytný komplex Hundertwasserhaus. Přestože Vídeň leží v samotné blízkosti naší republiky, tak i zde narazíte mnoho pro nás netradičních jídel, které jsou tak typické pro Rakousko. Ať již si k večeři vyberete řízek nebo vyzkoušíte typickou klobásu, rozhodně si nenechejte ujít na závěr štrúdl jako sladké zakončení dne.

Třetí den

Víkendová dovolená by neměla být pouze o historii, ale i o zábavě. Výkladní skříň Vídně Mariahilfer Strasse nabízí veliké množství stánků, krámků se suvenýry a obchodů. Za návštěvu stojí i úchvatná vyhlídková věž Donauturm, se kterou je spojen Donaupark. Rovněž se doporučuje poznat moderní tvář Vídně. Vydejte se na pár hodin z historického centra do moderního okolí, které tvoří jedno z největších moderních evropských měst.

Co si nenechat ujít během víkend ve Vídni

První výhodou Vídně jsou velmi levné ceny a i celkový víkendový pobyt vás vyjde velmi levně. Velikou výhodou je rovněž veliká rozmanitost města. Milovníci historie zde naleznou spousty památek a historicky zajímavých míst. Páry ocení romantický nádech a překrásnou kulturu. Vídeň rovněž pořádá nespočet kulturních akcí - například každému známé Vánoční trhy. A v neposlední řadě zabaví i rodiny s dětmi, které hledají atrakce a odpočinek od všechního života. Levná víkendová dovolená ve Vídni je vhodná pro každého, i pro vás!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Vídni již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Historická část Vídně

Zámek Schonbrunn (Barokní stavba, ve které dříve sídlila Marie Terezie nebo například i František Josef I., prohlídka vnitřních prostor i nádherného okolí), Hofburg (700 let staré sídlo, kde sídlila vládnoucí elita, v těsné blízkosti je náměstí Heldenplatz a květinový park Volksgarten), Dóm Sv. Štěpána (postaven v gotickém stylu, leží v samém srdci Vídně na náměstí Stephansplatz, doporučujeme), Vídeňská opera ( Strauss, Karajan, Strawinsky, Mozart - Vídeň má nesmírně bohatou hudební historii, pokud se vám nepodaří sehnat lístky, doporučujeme alespoň venkovní prohlídku opery), Radnice (překrásná stavba, doporučujeme navštívit večer, kdy je nádherně nasvícená - stejně jako celá romantická Vídeň), Parlament (leží v těsné blízkosti radnice, je možný vstup a nahlédnutí do vnitřních prostor), Burgtheater (divadlo s historií z dob Marie Terezie, velmi důležitá a překrásná stavba), Zámek Belveder (skládá se ze dvou budov a nádherného parku, jeho návštěva vytvoří program na celý den), Karlskirche (největší barokní chrám střední Evropy, impozantní stavba), Hundertwasserhaus (umělecká stavba, která měla sloužit jako byty - stala se ovšem obdivovaným uměleckým dílem pro netradiční vzhled)

Kultura a zábava

Od pondělí do soboty je otevřen market Naschmarkt, na kterém můžete smlouvat a nakoupit dárky pro své blízké. Vídeň je známá i pro svá vína a na mnoha místech se můžete zúčastnit ochutnávek a představení nejznámějších značek. Nejste nároční? Kupte si přímo na ulici tradiční vídeňskou klobásu s hořčicí nebo kečupem. Odvážnější se mohu vydat i na kabinkovou lanovku Riesenrad s nádherným výhledem na Vídeň. V neposlední řadě můžeme doporučit hudební park Stadtpark, uměleckou uličku u Museums Quartier,muzeum Sigmunda Freuda a případně i nejstarší ZOO na světě Tiergarten.

Odpočinek a relaxace

Vídeň během levné víkendové dovolené může nabídnout i mnoho zábavy. Doporučujeme například snadno přístupný Ostrov Donaunsel, který je velmi oblíbeným útočištěm Vídeňským obyvatelů. Je protkán turistickými stezkami, cyklostezkami, inline dráhami a spoustou možností posezení u Dunaje. Kapitolou samou pro sebe je obří zábavní park Prater. Naleznete zde kolotoče, horské dráhy a nekonečný zástup atrakcí. Rodiny s dětmi nesmějí vynechat tuto skvělou příležitost pro zábavu.

Víkendový pobyt ve Vídni je vhodný pro mladé páry, rodiny s dětmi a i starší návštěvníky. Potěší nejen velikou rozmanitostí činností, ale pro nás i krátkou vzdáleností a levnými náklady na celý zájezd. Zpestřete si všední dny a vydejte se na báječný levný víkendový pobyt do Vídně i vy. Rozhodně si nezapomeňte fotoaparát - svým známým budete mít nejen o čem zajímavě vyprávět, pořídíte ale i mnoho nádherných fotek. Víkendový pobyt ve Vídni na vás čeká!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Vídni již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024