X
HLEDAT ZÁJEZD
Eurovíkendy Bruselu, za poznáním, kulturou a zábavou na víkend do Belgie

Eurovíkendy Bruselu, za poznáním, kulturou a zábavou na víkend do Belgie

Brusel je v našich myslích uložen jako centrum Evropské unie, město s výjimečnou architekturou, výbornou belgickou kuchyní a pivem, spoustou památek a možná i soškou Čurajícího chlapečka. Právem se v poslední době stal hitem mezi eurovíkendy. A právě zde každým víkendem míří více a více návštěvníků. Podívejte se i vy do tohoto evropského centra během jednoho z nabízených Eurovíkendů.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Bruselu již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Výtečná kuchyně a pivo

Výčet unikátních pokrmů, pocházejících z Belgie, je skutečně dlouhý. Pro příklad pralinky, dorty a čokoláda. Nebo belgické pivo. Pokud budete chtít ochutnat nejlepší kvalitu můžete se vydat do příznačně pojmenovaného Beer Temple. Naopak nejvíce tradičních restaurací se nachází v dolní části Bruselu - v okolí hlavních bulvárů. Výborné restaurace se nacházejí Královské čtvrti v okolí Louizapoortu nebo i Naamsepoortu a De Zavel. Z restaurací nelze nejmenovat restauraci Café du Vaudeville a Chez Leon.

Památky a historická místa

Při návštěvě Bruselu se jistě nevyhnete návštěvě historického centra Grand-Place - které je skutečně úchvatné. Často je označováno jako jedno z nejkrásnějších historických center světa. Celá tato část navštěvována především turisty a na obyvatele Brusel zde narazíme jen velmi zřídka. Tomu odpovídají i dokonalé služby od restaurací a hotelů až po krámky a butiky pro nakupování. V celém centru se mísí a doplňuje gotika, renesance a baroko.

Z gotických budov by rozhodně nikdo neměl vynechat překrásnou katedrálu sv. Michala. Při vstupu do budovy vás jistě zaujmou barevná zdobená okna, která dotvářejí romantickou a tajemnou atmosféru katedrály.

Jedním z velmi známých symbolů Bruselu je veliký model molekuly - Atomium. Na ten lze narazit v parku Expositions, na kterém se nachází již od světové výstavy v roce 1958.

Příjemným výletem do okolí Bruselu je návštěva slavného bojiště Waterloo, kde se odehrála poslední Napoleonova bitva. Leží necelých 18 kilometrů od centra a jeho slavnou historii připomíná monument Butte du Lion.

Doprava v Bruselu

Při eurovíkendu bude jistě potřeba i doprava. K tomu se výborně hodí městská hromadná doprava - tři trasy podzemních tramvají a dvě trasy metra, které se navzájem křižují. Vstupy do metra lze lehce rozeznat pomocí velikého písmene M.

Symbol Bruselu

Za symbol Bruselu a zároveň jednu z nejslavnějších fontán lze považovat Manneken Pis - sošku Čurajícího chlapečka. Mnohé návštěvníky překvapí jeho velikost - 60 centimetrů. V blízkém muzeu se nachází i jeho sbírka více než 800 krojů.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Bruselu již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Do Bruselu za poznáním a historií

Brusel je historickým centrem celé Belgie a právě zde míří tisíce turistů za poznáním a evropskou historií. Rozhodně si během eurovíkendu nenechejte ujít:

  • Manneken Pis - "čurající chlapeček"
  • Náměstí Grote Markt - historické centrum
  • Trhy Grote Zavel - navštíví naprosto každý turista
  • Hortovo muzeum - shrnující celou historii

Moderní tvář Bruselu

Brusel je nejen historickým centrem Evropy. Ale rovněž se jedná o žijící moderní evropskou metropoli, která nabízí mnoho atrakcí a možností k zábavě a získání vzrušujících zážitků!

  • Nakupování - především trhy
  • Kuchyně - výborné bruselské restaurace
  • Architektura - futuristické budovy
  • Pivo - nespočet pivovarů

Autobusové i letecké eurovíkendy

Do belgické Brusele jsou nabízeny jak autobusové, tak i letecké zájezdy.

Autobusové jsou levnější. Zahrnují dopravu do Belgie, přepravu během pobytu, ubytování a i připravený progra s průvodcem.

Oblíbenou alternativou jsou letecké eurovíkendy. Obsahující jak letenku, tak i ubytování. Jak ovšem prožijete váš pobyt v Belgii je již zcela na vás! Můžete vyrazit za poznáním a historií, za belgickou kulturou, za zábavou a atrakcemi nebo třeba za ochutnáním belgické kuchyně a místních delikates.

Naplánujte a rezervujte si Brusel

Vyplatí se rezervovat předem formou First Minute eurovíkendů v Bruselu. Vybíráte nejen z nejširší nabídky, ale rovněž jsou občas i nabízeny slevy za včasnou rezervaci.

K dispozici jsou i Last Minute nabídky - neprodané či zrušené pobyty prodávané na poslední chvíli s velikými slevami. Výhodou je spontánnost cestování, levnější cena za luxusnější služby. Ovšem výběr je již velmi omezený. Rezervujete třeba i v pátek ráno a vyrážíte již odpoledne!

Každý víkend do Bruselu míří tisíce a tisíce návštěvníků. Za poznáním, historií a zábavou či relaxací. Přidejte se k nim i vy! A navštivte tuto evropskou metropoli během jednoho z připravených báječných eurovíkendů!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Bruselu již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024