X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená v Římě a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená v Římě a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Italský Řím je jedním z nejstarších měst Evropy. S památkami, z více než dva tisíce dlouhé historie, se zde setkáváme takřka na každém kroku. Na všech místech Říma na nás bude čekat neodolatelná atmosféra historických událostí a staveb. Vyzkoušejte pravá italská jídla, vyfoťte se vedle historických památek a užijte si spousty zážitků.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Římě již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Historie na každém kroku

Pokud se vydáme do Říma, tak se památkám nevyhneme. Jsou všude a jsou neodolatelné. Vidět v noci dva tisíce let staré osvětlené koloseum je zkrátka tak nádherný pohled, že na něj již nikdy nezapomeneme. To samé lze říct, pokud navštívíme Pantheon, Andělský hrad nebo mohutné Caracallovy lázně.

Lze stihnout vše za jeden víkend?

Všechny pozoruhodné památky a místa Říma rozhodně nestihneme navštívit, proto je potřeba si vybrat ty nejlepší. Během víkendového pobytu si rovněž nenechejte ujít klasickou italskou kuchyni, vína a moderní tvář současného Římu.

První den

Celý Řím byl při svém růstu ovlivněn křesťanstvím. Tajemné Katakomby na začátek jistě nadchnou jak lidi milující historii, tak i návštěvníky s dobrodružnou povahou. Další zastávkou určitě bude jeden kostelů, kterých je zde opravdu spousta. Ti kdo v Římě již byli, určitě všem doporučí například slavný Pantheon. Kostelů jsou ovšem v Římu desítky a během víkendové dovolené stihnete navštívit jen nepatrný zlomek.

Druhý den

Určitě by nám neměl uniknout Kapitol. Jedná se o nejvyšší ze sedmi pahorků (na vrcholu je překrásný chrám). Jistě si nikdo nenechá ujít návštěvu Vatikánu, který leží přímo v srdci Římu. Tato návštěva je natolik úchvatná, že by mohla být jediným cílem vaší víkendové dovolené. Večer můžete strávit v jedné z malých rodinných restaurací. při romantické večeři vyzkoušet tradiční těstoviny a italská vína.

Třetí den

Pravděpodobně nejpozoruhodnějším místem celého Římu je Koloseum. Ti kdo zde již byli, rozhodně doporučují návštěvu až večer – je nádherně osvětlené. Ve volném čase se turisté mohou nechat zaujmout důmyslně promyšleným systémem kašen a fontán. Jen kousek od historické části Říma leží její moderní část. Doporučujeme věnovat alespoň pár hodin i modernímu evropskému velkoměstu, do kterého se tak často nedostanete.

Řím je dokonalým spojením všeho, co si od levného víkendového zájezdu můžete slibovat. Má bohatou historii, spousty památek a historicky důležitých míst. Itálie má rovněž svoji vlastní kulturu, tradiční kuchyni, nápoje a i mentalitu. Během víkendu se můžete seznámit se zvyky a tradicemi jiného národa, které vám mohou pomoci pochopit sami sebe a dát si svět do širšího kontextu. A v neposlední řadě levný víkendový pobyt poslouží jako dokonalá relaxace a odpočinek.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Římě již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Řím - historie, tradice a odpočinek během levného víkendového pobytu

Historická část Římu

Caracallovy lázně (za dob císařství sloužily ke koupání, zábavě a společenským stykům, nabízely masáže, koupele,tělocvičny ale i například divadelní vystoupení), Andělský hrad (již skoro 2000 let starý hrad postaven císařem Hadriánem jako své mauzoleum), Koloseum (sloužilo k pořádání her, leží v samém srdci Římu), Pantheon (nachází se na náměstí Piazza della Rotunda, pochází z dob antického Římu), Španělské schody (nejslavnější schodiště v Evropě, i v dnešní době slouží jako centrum města k setkávání lidí, turisticky velmi populární), Circus Maximus (antická aréna, která sloužila k jezdeckým závodům), Domus Aurea (postaven císařem Nero, komplex je zdoben zlatem a malbami slavných umělců), Forum Romanum (nejstarší místo v celém Římu, obklopují jej pahorky Palatin, Kapitol a Esquilin)

Tradiční kuchyně a poznání

Těstoviny (spaghetti, farfalle, penne, fusili, tagliatelle, tortellini, ravioli, lasagne a všechny jejich způsoby přípravy), Tradiční omáčky (nejčastěji z rajčat a bazalky), Italská vína (zejména ze středu Itálie - Toskánska), Světová kuchyně z Itálie (zejména pizza a příprava mořských plodů), Káva (Itálie patří mezi největší milovníky kávy, v každé restauraci vám připraví kávu prvotřídní kvality dle přesné receptury)

Odpočinek a relaxace v Římu

Řím má díky historickému centru velmi romantický nádech. Vydejte se na večeři při svíčkách ve dvou. Navštivte památky po soumraku, kdy jsou nádherně nasvícené a nejsou zahlceny proudy turistů. Přímo na místě si můžete navštívit jednu z mnoha ochutnávek vín, sýrů a tradičních pokrmů - předem není třeba nic rezervovat. Řím je rovněž znám pro své bohaté trhy s ovocem a potravinami, které mohou být výborným rozptýlením od prohlídek památek. V neposlední řadě si nenechejte ujít i krátký výlet do Vatikánu, kde se můžete zúčastnit tradičního kázání (13:00, trvá 15 minut).

Hledáte-li levný víkendový pobyt, tak Vám Řím poslouží tím nejlepším způsobem. Svým romantickým nádechem je vhodný pro mladé zamilované páry. Atrakcemi a evropskou úrovní pro rodiny s dětmi. A v neposlední řadě i pro starší lidi, či milovníky historie, pro své památky a historicky velmi důležitá místa. Vydejte se i vy na levný víkendový pobyt do Římu.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Římě již od 3 750 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024