X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená v Benátkách a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená v Benátkách a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Benátky, ležící v Itálii, jsou známé naprosto každému. Ale ne každý měl to štěstí toto místo osobně navštívit. Hlavním lákadlem je již samotná myšlenka, že celé město je vybudováno na vodě – podepíráno dřevěnými pilotami. Jako víkendový pobyt jej nejčastěji volí páry. Právě díky romantickému nádechu a mnoha aktivitám, které lze dělat ve dvou.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Benátkách již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Benátky – romantický a poznávací zážitek na celý život

Benátky jsou starobylé, v současnosti však plně soustředěné na turistický ruch. Na ulicích stojí spousta živých soch, čekající na drobný úplatek a společnou fotografii. K projížďce na vodě turisty lákají nádherné gondoly. Takřka na každém rohu narazíme na malou útulnou kavárnu (místa pro další stavby zde opravdu není nazbyt). Historie, poznání, odpočinek, italská jídla, vína, romantika a opět odpočinek. Víkendový zájezd do Benátek může být nejen naplněn nezapomenutelnými zážitky, ale i velmi levný. Díky krátkému pobytu a malé vzdálenosti jsou víkendové pobyty v Benátkách i velmi levné. Zažijte během příštího víkendu něco nezapomenutelné.

Benátky – omezené prostorem, neomezené rozmanitostí zážitků

Při návštěvě Benátek se určitě nevyhnete projížďce na gondole ani návštěvě náměstí svatého Marka. Co dále se vám zde nabízí a jak by mohl vypadat takový víkendový zájezd? Podívejte se.

První den

V Benátkách je úctyhodných 15 kostelů a všechny jsou právem tolik obdivované turisty. Pokud chcete spojit příjemné s užitečným, navštivte náměstí svatého Marka. Nabízí překrásnou Baziliku sv. Marka, zvonici, palác a orloj. jedno náměstí a program na celý první den. Nejlépe si odpočinete v takřka již 300 let staré kavárně Florian. večer dejte šanci pravým italským pochutinám v jedné z místních restaurací.

Druhý den

Rozhodně si nesmíte nechat ujít projížďku na benátské gondole. Někteří lidé tvrdí, že je to nejromantičtější místo na světě. Po projížďce po zdejších kanálech a návštěvě malebné kavárny s výhledem na kus historie budete jistě souhlasit. Ve svém programu si určitě udělejte místo na návštěvu Dóžecího paláce, Canal Grande (Velkého kanálu) – který je skutečně velký a sbírku Peggy Guggenheimové (přibližně 200 maleb). Plavbu si doporučujeme ponechat až se západem slunce. A spojit ji s romantickou večeří.

Třetí den

Jedním z nezapomenutelných objektů v Benátkách jsou jistě mosty. Určitě by neměli ujít pozornosti Ponte degli Scalzi (pohled na lagunu a město), Ponte di Rialto (plný stánků se suvenýry) a Ponte dell´Accademia (pohled na Velký kanál). Víkendový pobyt by měl být především o odpočinku. Nehoňte se za památkami. Třetí den věnujte relaxaci, procházkám a nasávání místní atmosféry. nezapomeňte na fotografie, ať je můžete ukázat svým blízkým doma. A povyprávět, jak jste se měli na levném víkendovém pobytu nádherně!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Benátkách již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Nádherné Benátky se o vaši zábavu postarají ať již se zdržíte jedno odpoledne, nebo celý víkend. Vybírat si můžete z historie a poznání, odpočinku v kavárnách a ochutnávání místních pochutin a mnozí návštěvníci se jistě nechají i unést romantickým nádechem tohoto místa. Jedinečných Benátek. Vydejte se i vy s vašimi nejbližšími na víkendový pobyt právě na toto jedinečné místo. Benátky na vás čekají!

Co nevynechat a rozhodně navštívit v Benátkách

Benátky jsou propletené nejen historií, ale i moderním nábojem Evropy, zábavou a romantikou. Podívejte se, co by jste si rozhodně neměli nechat ujít během víkendové dovolené.

Benátky a historie

Náměstí sv. Marka (hlavní a nejznámější náměstí, bazilika, zvonice, palác, orloj), Bazilika sv. Marka (skoro již 1 000 let starý!), Palazzo Ducale (Dóžecí palác, původně pevnost), Zvonice Kampanila (překrásný výhled na celé Benátky), Knihovna sv. Marka (vzácné rukopisy a knihy), Dva sloupy (a nádherný výhled na lagunu s ostrovem), Mosty (Academia, Rialto, nový most), Galerie a muzea (dell Accademia, Guggenheim Collection, Arte Moderna)

Benátky a zábava

Benátky nejsou pouhou návštěvou muzea. Vydejte se víkendovém pobytu za zábavou. Vydejte se na projížďku gondolou, v místní vinárně se zúčastněte ochutnávky vín a sýrů, v restauraci si objednejte čerstvé mořské plody a tradiční italské pokrmy, zažijte úžasný hudební zážitek a poslechněte si Vivaldiho, vyzkoušejte italskou zmrzlinu, navštivte historické ženské vězení a nebo se můžete dokonce i zúčastnit karnevalů. Zábava během víkendových pobytů v Benátkách je nekonečná.

Benátky a romantika

Benátky jsou již sami o sobě více než romantické. Úzké uličky, starobylé domy, mosty, kanály... . A tu nejkrásnější atmosféru vše dostává se západem slunce, kdy se všude rozsvítí malé lucerničky a projížďka na gondole má teprve ten správný romantický nádech. Večer můžete završit večeří při svíčkách v jedné ze stovek maličkých rodinných restaurací s výhledem na toto nádherné město.

Benátky mohou během víkendového pobytu pohostit a pobavit jak mladé páry, tak i rodiny s dětmi a dokonce i starší návštěvníky. Mladým párům Benátky přichystají romantický zájezd. Rodiny s dětmi si mohou užívat zábavné programy. A pro milovníky historie a poznání je zde nespočet historických míst, staveb a muzeí. A v neposlední řadě je tento pobyt v Benátkách i velmi levný. Vydejte se i vy na levný víkendový pobyt do Benátek.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Benátkách již od 2 100 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024