X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená v Londýně a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená v Londýně a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Londýn, hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, leží při ústí řeky Temže. Po celém městě naleznete rozesety jak historické památky, tak kousky moderní architektury. Při pobytu uvidíte vše, co k Londýnu neodmyslitelně patří. Červené telefonní budky, policisty v tradiční uniformě, londýnské taxíky nebo London Eye.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Londýn pro každého

Velikou výhodou Londýnu je, že není znám jen svou historií, ale nabízí i světoznámé atrakce, které nadchnout v každém věku. Pro někoho je zde nachystána prohlídka válečné lodi a Muzeum voskových figurín, jiné návštěvníky může zaujmout například Big Ben nebo Čínská čtvrť. Londýn rovněž leží velmi blízko a je tak velmi levným víkendovým pobytem, který zaujme jak svobodné páry, tak i rodiny s dětmi.

Jak může vypadat váš pobyt

Londýn poskytne návštěvníkům zábavu na libovolně dlouhý čas. Máte jen jedno odpoledne? Udělejte si projížďku dvoupatrovým autobusem po nejznámějších koutech Londýna. Máte celý víkendový pobyt? Londýn vám zkrátka zaplní programem každou vaši volnou minutu. Víkendový zájezd je velmi levný a i nabízí nekonečný seznam atrakcí. Váš program by měl tedy obsah pouze ty nejvytouženější místa.

První den

Po dlouhé cestě si jistě budete chtít odpočinout. Ideální je k tomu pověstný Hide Park. Po cestě můžete navštívit blízké muzeum Sherlocka Holmese. Dalším vaším cílem bude hodinová věž Big Ben, s ní na pozadí vytvoříte velmi hezkou fotografii a i vzpomínku na víkendový pobyt v Londýně. Na závěr dne okusíte nezapomenutelnou atmosféru Čínské čtvrti a třeba si v jednom z mnoha stánků koupíte i suvenýr.

Druhý den

Druhý den je ideální věnovat zábavě. Jako první může posloužit Muzeum voskových figurín. Pokud jste na levném zájezdu, tak vás může odradit vysoké vstupné. Nádherný pohled na celý Londýn lze zažít pouze z jednoho místa. Z kabinky London Eye, neboli londýnského oka (nabízí slevy pro skupiny turistů). V blízkosti na Temži je zakotvena válečná loď plná figurín vykonávající činnost a upomínající tak na válku (k nerozeznání od živých lidí). Den lze zakončit například vyhlídkovou projížďkou v dvoupatrovém autobusu bez střechy s průvodcem. Nezapomeňte i na gurmánské zážitky. Alespoň v rychlosti si na ulici kupte tradiční smaženou rybu s hranolkami a tatarskou omáčkou (Fish & Chips).

Třetí den

Protože Londýn nabízí nepřeberné množství atrakcí, třetí den by měl být jen a pouze podle vašich představ. Můžete se vydat ke Greenvich, podívat se obrovská nákupní centra nebo nezapomenutelnou přehlídku před Buckinghamským palácem. Odvážnější se mohou vydat do strašidelného londýnského podzemí, kde se můžete seznámit s temnou londýnskou historií.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Co si rozhodně nenechat ujít

Víkendový pobyt v Londýně je velmi levný. Díky nízkonákladovým společnostem je doprava velmi levná. Hotel na dvě noci rovněž skoro nic nestojí. A jediné opravdové výdaje jsou ty, které se rozhodnete utratit za atrakce. Londýn jako levný víkendový zájezd rozhodně doporučujeme.

Historie a Londýn během víkendového pobytu

Tower of London (hrad nad Temží, korunovační klenoty), Tower Bridge (přímo vedle hradu, nejslavnější londýnský most), Buckinghamský Palác (sídlí zde královská rodina, pravidelné každodenní vojenské prohlídky a střídání stráží, park v okolí, veliká fontána), Westminsterský palác (sídlí zde sněmovna a parlament, ikonická stavba), Katedrála sv. Pavla (pondělí až sobota jsou možné i vnitřní prohlídky), Westminsterské opatství (koná se zde korunování, hrobky panovníků), Picadilly Circus (nejznámější náměstí), Trafalgarské náměstí (láká Nelsonovým sloupem, fontánami a sochami).

Tradiční Londýn během víkendového pohybu

Nezapomeňte si s sebou na víkendový pobyt do Londýna vzít fotoaparát. vyfoťte se s tradiční telefonní budkou, projeďte se londýnským taxíkem, s trochou štěstí potkáte tradičně oblečeného policistu a vyfoťte se u všech historických památek. Ať svým přátelům můžete při vyprávění ukazovat i fotografie toho, co vše jste na svém levném víkendovém zájezdu zažili.

Moderní Londýn během víkendového pobytu

Picadilly Circus (nejznámější náměstí, moderní centrum) Londýnské oko (jízda na ruském kole), Muzeum voskových figurín, Muzeum ve válečné lodi na Temži, Dungeon (strašidelná prohlídka podzemí a a temné londýnské historie).

Londýn své návštěvníky láká především na velmi levné víkendové pobyty a zábavu pro každého. Nejmladší návštěvníci a rodiny s dětmi si užijí moderní atrakce a mohou se pohybovat v moderním centru. Mladé páry mohou do města vyrazit se setměním, užít si romantickou atmosféru a památky si prohlížet ve tmě, nasvícené reflektory. Starší návštěvníci mohou vyrazit za historií, památkami a poznání. Víkendový zájezd do Londýna je zkrátka pro každého. Rezervujte si i vy ještě dnes levný víkendový pobyt v Londýně. A užijte si nezapomenutelnou dovolenou za výbornou cenu!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024