X
HLEDAT ZÁJEZD
Proč víkendová dovolená v Paříži a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Proč víkendová dovolená v Paříži a co během ní navštívit, co dělat, co nevynechat

Paříž je hlavní město Francie. Jejím srdcem protéká překrásná řeka Seina. Pokud se řekne Paříž, každý si představí starobylé město plné památek. Bohužel při rozsáhlých rekonstrukcích v 18. století se její tvář hodně změnila a dostalo se ji moderního vzhledu. Nejvýznamnější místa byly zachovány a přibyly k nim navíc moderní čtvrti.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Paříži již od 3 999 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Paříž - Romantický víkend pro dva, levně

Paříž je ideální pro víkend ve dvou a zároveň i výbornou příležitostí pro cestování za památkami. Během pár dnů stihnete navštívit všechny zajímavá místa, nasát atmosféru starobylých staveb a určitě ještě zůstane čas na gastronomii. I pokud jí zrovna dvakrát nerozumíte, každý si může vyzkoušet ochutnávku skleničky kvalitního vína, ochutnat sýry nebo si objednat talířek šneků. Případně si gastronomický zážitek užít při romantické večeři ve dvou.

Jak může vypadat váš pobyt v Paříži

Pokud se rozhodnete pro Paříž (což lze jednoznačně doporučit), může vaše dovolená vypadat následovně:

První den

Pokud se rozhodnete odcestovat v pátek ráno, tak ještě stihnete velikou část programu. První den bude ve znamení památek. Katedrála Notre-Dame, neboli Chrám Matky Boží, pocházející již z 13. století. Jako další si určitě nenecháte ujít pařížské muzeum Louvre s úžasným vstupem ve tvaru pyramidy. Na závěr dne si můžete dát ochutnávku francouzských sýrů s tolik známým francouzským vínem v nedaleké restauraci, které se zaměřuje na levné ochutnávky tradičních pokrmů. Pokud poletíte až odpoledne po práci, tak se v romantické Paříži ocitnete těsně po večeři. Svůj víkendový pobyt můžete začít lehčí večeří a romantickou procházkou po setmělých uličkách.

Druhý den

Rovnou za skutečnou francouzskou pýchou. Eiffelova věž. Zdatnější vystoupají po schodech, ostatní můžou využít výtahů. Chcete mít pohodový víkendový zájezd bez shonu? Zbytek dne se dá příjemně strávit přímo v okolí Eiffelovi věže. Můžete se procházet parkem nebo si udělat výlet k více než padesátimetrovému Vítěznému oblouku.

Třetí den

Pokud vás v předešlých dnech uchvátila historická Paříž, můžete navštívit Invalidovnu (komplex několika bud se vztahem k vojenské historii) nebo se vydat na prohlídku moderní části Paříže. Ta leží v blízkosti letiště a je tedy velmi vhodné, aby jste si nechali moderní Paříž až na konec. Do této oblasti se můžete dopravit již brzy ráno taxíkem nebo metrem. A na svůj let počkat v obležení moderních obchodů a business centra Evropy. Na závěr si rozhodně nenechejte ujít supermoderní čtvrť La Défense, která je plná mrakodrapů a supermoderních staveb.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Paříži již od 3 999 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Paříž má několik tváří. Jedna z nich je romantická, vhodná pro mladé zamilované páry. Další je historická, která se krásně prolíná a doplňuje s romantickou částí. Během víkendového pobytu rovněž můžete poznat moderní tvář. Nejvěhlasnější módní značky, největší nákupní střediska a shon moderního života. Chcete-li poznat Paříž během romantického zájezdu celou, nevynechejte žádnou z její tváří.

Co si během víkendové dovolené nechat v Paříži ujít

Historická část Paříže

Eiffelova věž(nejznámější, 324 metrů vysoká, stavba Paříže), Carrousel (malé náměstí v areálu Louvre), Královský palác (sídlo kardinála Richelieu), Place Vendome (slavné náměstí ve tvaru osmiúhelníku), Pařížská Opera (uvádí světoznámý balet), Madeline (postaven po vzoru staro-řeckých chrámů), Obelisk (Náměstí svornosti s Obeliskem v centru), Bastilla (bývalá pevnost, kde začala Velká francouzská revoluce), Vítězný oblouk (nachází se v něm muzeum a vyhlídková terasa), Versailles (lovecký zámeček), Notre Dame (slavná pařížská katedrála Matky Boží), Mouling Rouge (vyhlášený noční podnik), Invalidovna (bohatá historie budovy, nyní i muzeum).

Romantická část Paříže

Večeře při svíčkách, návštěvy tradičních rodinných restaurací, ochutnávky vína a sýrů, projížďky lodí po Seině, procházky setmělou Paříží.

Moderní část Paříže

čtvrť La Défense , budova a okolí Louis Vuitton, Park Andre Citroën, Cartier, centrum Pompidou.

Víkendový pobyt v Paříži je velmi levnou variantou zájezdu, při kterém zažijete romantiku, poznání historie a i se seznámíte s moderní tváří Evropy. Vyberte si volný termín a rezervujte si víkendový zájezd do romantické Paříže. Pobyt, na který se nedá nikdy zapomenout!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Paříži již od 3 999 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024