X
HLEDAT ZÁJEZD
Je Maďarsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Je Maďarsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Maďarsko je zemí termálních pramenů a termálních lázní. V kuchyni na návštěvníky čekají husté polévky, výborná vína a typické štrúdly. V ulicích se neustále něco děje a vy si užíváte dovolenou na plno.

V nabídce víkendových dovolených je Maďarsko velmi unikátní. Obvykle se zde nacházejí západní země Evropy. Kromě Istanbulu je Maďarsko jedinou východní zemí, která má tak vysokou popularitu, že může bojovat o přední příčky s Francií, Anglií nebo Itálií.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Maďarsku již od 1 439 Kč + slevy až 40%, doprava a ubytování v jednom

Čím jsou víkendy v Maďarsku unikátní

Víkendové dovolené po celé Evropě toho mají mnoho společného. Paříž, Řím, Vídeň, Londýn... . Vždy nová kultura. Bohatá historie proplétající se s moderním životem. Atrakce, poznání a zároveň i odpočinek. To vše nalezneme u každého eurovíkendu.

Čím je ovšem Maďarsko odlišné, čím vyčnívá, co vám nemůže žádná jiná evropská metropole nabídnout?

Termální prameny – lázně

Lázně a lázeňství má v Maďarsku velmi bohatou historii. Samotná Budapešť je právem považována za jedno z největších lázeňských měst. Každý víkend sem míří tisíce a tisíce turistů nejen z České republiky, ale takřka z celého světa. Žádná jiná evropská metropole podobné lázeňské služby na tak rozvinuté úrovni nenabízí.

Ceny v Maďarsku

Ceny v Maďarsku jsou pro české turisty velmi příjemné. Dokonce i ve střediscích a místech s velikou koncentrací turistů, se lze najíst velmi levně – polévka 30 Kč, hlavní jídlo 70 až 200 Kč. Pokud se chystáte ochutnat kvalitní víno, ceny se pohybují od 300 po 2000 Kč.

Plánujete-li luxusnější dovolenou, například s partnerem nebo partnerkou, jsou k dispozici i moderní kavárny, restaurace a pěti-hvězdičkové hotely. Zkrátka v nabídce aktuálních víkendových zájezdů si každý najde to své. Ať již se má jednat o levný eurovíkend nebo luxusní víkendovou jízdu.

Jídlo a pití

Během víkendového pobytu v Maďarsku si nejen báječně odpočinete, ale zároveň se i výborně najíte. Maďarská kuchyně je všem známá gulášovou polévkou. Ve všech restauracích a kavárnách nabízejí výborné typické štrúdly, palačinky a koláče. Určitě si nenechejte večer ujít návštěvu vinárny a ochutnání maďarského případně tokajského vína.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Maďarsku již od 1 439 Kč + slevy až 40%, doprava a ubytování v jednom

Bohatá světová kuchyně je zde naprostou samozřejmostí.

Vzdálenost od ČR

Budapešť (nejčastější cíl návštěvníků) je od českých hranic vzdálen necelých 300 Km, což jsou asi 3 hodiny cesty. Díky tomu jsou zde velmi populární autobusové zájezdy, které jsou levnější než letecké. Ovšem není žádný problém najít bohatou nabídku leteckých maďarských Eurovíkendů, které jsou mířeny na luxusnější služby a dražší ceny.

Víkendy mimo sezónu

Pokud plánujete víkendový zájezd do Maďarska, například s cílem navštívit termální lázně, nezáleží příliš na zvoleném období. Období hraje roli například při návštěvě francouzských památek nebo historické části Itálie. Během mrazů a sněhových vánic si je příliš neužijeme.

V případě Maďarska na období nemusí záležet. A vyplatí se vybrat si i mimo-sezónní období, kdy jsou cenu ubytování a služeb až od 60% nižší.

Maďarsko, nekončící pohoda

Pobyt v Maďarsko je velmi pohodový a nikdy se nenudíte – na to prostě není čas. Na promenádách se neustále něco děje, ať již je den nebo noc, při procházkách a výletech neustále narážíte na golfová hřiště, tenisové kurty, bazény, kavárny, divadla pod širým nebem, pouliční bály, typické tržnice, ochutnávky vín, vinařské festivaly - je stále co dělat a celý čas vaší dovolené je maximálně využit k vaší spokojenosti a odpočinku.

Chcete-li letět nebo jet...

V nabídce maďarských Eurovíkendů lze najít dvě hlavní varianty. První je levnější s autobusovou dopravou a pořádána skupinově. S pevným plánem ubytování, návštěvy lázní a historického centra.

Druhou možností jsou individuální letecké víkendy. Kdy je zahrnuta letenka + ubytování. Ale samotná náplň a prožití a již záleží na každém. Někdo dá přednost kultuře, někdo jiný historii nebo například nikdy nespící a neustále se rozvíjející moderní části Budapešti.

V nabídce je dostatek termínů. Ovšem je zde méně Last Minute nabídek, proto doporučujeme rezervovat spíše dříve. A nečekat na poslední chvíli na zlevněné nabídky, kterých je dostatek například u víkendů v Paříži. Ovšem již ne tolik v případě Maďarska.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Maďarsku již od 1 439 Kč + slevy až 40%, doprava a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024