X
HLEDAT ZÁJEZD
Je Portugalsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Je Portugalsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Portugalsko je zemí doposud příliš neprozkoumanou, která v sobě skrývá bohatou historii, výjimečnou kuchyni, obsahující nejen ryby a mořské plody, ale i velmi kvalitní vína. Portugalsko je vhodné navštívit jak s cílem poznávat historii a kulturu, tak i s cílem odpočinout si od všedního spěchu a vrátit se domů plni energie a zážitků.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Portugalsku již od 3 890 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Sedm důvodů proč o víkendu Portugalsko

Neobjeveno Čechy

Znáte situaci, kdy jste v zahraničí na dovolené a podle hlasů okolo si připadáte jako doma v České republice? Tak toto se vám v Portugalsku nestane. Tato země je českými turisty doposud neprobádaná a vaše fotky nebo vzpomínky jistě nadchnou více přátel, než vzpomínání na Chorvatsko.

Mezi českými turisty již po dlouhou dobu je nejoblíbenější Paříž, Londýn, Benátky a Řím. Portugalsko je v českém žebříčku popularity v nedohlednu - což ovšem neplatí mezi turisty z jiných zemí. Zejména mezi německými a britskými cestovateli, kteří si Portugalsko v poslední době velmi oblíbili. Můžete tak být jedním z prvních českých průkopníků při objevování nových populárních Eurovíkendových destinací.

Bohatá historie

Portugalsko má velmi bohatou historii. Zvláště zajímavé je období, kdy se na lodích vydávali objevovat a osidlovat nové země. Portugalsko je rovněž velmi nábožensky založená země, což s sebou rovněž přináší bohatou historii - zejména v samotném centru Lisabonu.

Rozmanitost země na každém kroku

Vzhledem k tomu, jak je Portugalsko velmi malé, je neuvěřitelně rozmanité. Na jihu země narazíte na rozlehlé pláně. Směrem k severu budete narážet více a více na malá políčka až úplně v severní části Portugalska narazíte na vinice s velmi kvalitním vínem.

Tato rozmanitost se prolíná i s běžným životem uvnitř měst a hlavních metropolí. A narazíte na ni i pokud se rozhodnete celý víkend strávit například jen v hlavním městě Lisabon.

Počasí a příjemné teplo

Díky své poloze je počasí vždy velmi teplé a příjemné pro procházky, turistiku a jiné venkovní aktivity. Velmi mírné zimy přicházejí v lednu a únoru. Po zbytek roku jsou zde ideální teploty pro celodenní pobyt venku. Jen velmi zřídka narazíte na deště nebo přeháňky. Kéž by to samé mohli říci i lidé mířící z Eurovíkendu v Londýně!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Portugalsku již od 3 890 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Výjimečná portugalská kuchyně

Portugalská kuchyně je něco, na co jinde ve světě nenarazíte. Díky poloze u moře její velká část obsahuje ryby a dary moře. Ty jsou ovšem připravovány takovým způsobem, že chutnají i lidem, kteří se jim normálně raději vyhýbají. Jako jeden příklad za všechny lze uvést grilovanou tresku.

Pokud jste nikdy nepřišli na chuť mořským plodů, můžete jim zde dát druhou šanci. A pro lidi, kteří naprosto kategoricky odmítají mořské potvory na svém talířku a které nepřesvědčíme? Pro takové má portugalská kuchyně v zásobě velké množství jídel z vepřového. Recepty, které se vyvíjeli po celá staletí.

Dokonalé písečné pláže

Kromě dokonalé čistoty vody, jemného písku a snadného přístupu mají portugalské pláže ještě jednu velmi příjemnou vlastnost. Pokud vstupujete do vody, následuje velmi dlouhá část kde je moře mělké a nesvažuje se. Tyto místa jsou vhodná pro rodiny s malými dětmi, případně se v této části dá provozovat spousta vodních sportů.

Přívětivá destinace pro víkend

Nemusíte předem nic plánovat ani nad ničím příliš přemýšlet. Pokud si rezervujete jeden z dostupných Eurovíkendů (nabízejících ubytování + letenku), máte v podstatě celý víkend zařízený. Jste dopraveni až na místo, máte ubytování v samotném centru. A následně již jen záleží na aktuální chuti, jestli se podíváte na mapu po nejbližších památkách, jestli vyrazíte na slepo na procházku historickým centrem nebo moderní částí této metropole, nebo půjdete na romantickou večeři ve dvou. Vše až na místě, bez stresu.

Lepší rezervovat dříve než později

Portugalsko je oblíbené zejména mezi zahraničními turisty. V ČR je spíše omezenější nabídka termínů, která se ovšem vždy plně prodá. A není zde snadné narazit na mnoho Last Minute neprodaných/zrušených míst. Pokud plánujete o víkendu Portugalsko, rezervujte spíše dříve. A nečekejte na posledních chvíli.

V případě Paříže nebo Římu snadno naleznete i v pátek ráno volné termíny s odletem odpoledne. V případě Portugalska nemusíte být již natolik úspěšní!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Portugalsku již od 3 890 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024