X
HLEDAT ZÁJEZD
Je Španělsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Je Španělsko skutečně nej pro víkendovou dovolenou? Který Eurovíkend

Španělsko má náboj. Španělsko je spojením adrenalinových býčích zápasů, během před býky, úchvatných karnevalů, mořskou kuchyní a impozantních památek. Rovněž je domovem lidí, kteří velmi rádi sdílejí svoji kulturu a jsou k návštěvníkům velmi přívětiví. Pokud před sebou máte volný víkend, vydejte se na dovolenou. A tento víkend si budete pamatovat navždy!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Španělsku již od 4 020 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Sedm důvodů proč na víkend do Španělska

Teplé a vlídné podnebí

Španělsko je velmi blízko rovníku, tudíž jsou zde po celý rok mnohem vyšší (příjemnější) teploty, než u nás. Rovněž jsou zde zpravidla velmi turisticky přívětivé podnební podmínky, až již se týká dešťů, přeháněk, studených ranních teplot nebo povětrnostních podmínek. Pěkné počasí a den strávený venku je takřka garantován. Což se nedá říci například o Eurovíkendu v Londýně, kde může (a zpravidla skutečně) po celou dobu pršet.

Snadná domluva

Pokud umíte anglicky, máte vyhráno. Nejen ve všech turistických destinacích Španělska jsou místní připraveni na návštěvníky a domluvíte se všemi světovými jazyky, ale rovněž i většina obyvatel má základy a pomůže vás nasměrovat tam nebo poradit.

Fiestas a karnevaly

Při fiestas se všichni převléknou do slavnostního oblečení a vyrazí do ulic, kde zpívají tančí a úplně zapomenou na všední starosti. Při karnevalech se do ulic měst nahrnou spousty lidí v nejrůznějších přestrojeních a ponoří se do víru zábavy. Při návštěvě Španělska je velmi pravděpodobné, že na fiestas nebo karneval v ulicích narazíte (jen na červenec je plánováno 10! velikých oficiálních akcí).

Býčí zápasy

Jeden z hlavních znaků Španělska. Zápasy se pořádají zpravidla při příležitosti nějakého svátku. U návštěvníků se jedná o velmi žádanou zábavu, kdy na vlny adrenalinu a vzrušení vzpomínají ještě dlouho po návratu domů. Nemusíte víkend tedy trávit chozením od jedné památky ke druhé, můžete zvolit i adrenalinem přetékající alternativu. Pouze ve Španělsku!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Španělsku již od 4 020 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Běh býků

Velmi známou událostí je i běh býků v ulici. Samotného běhu se můžete sami účastnit, nebo pouze pozorovat zpovzdálí zuřící býky a utíkající odvážlivce (což lze jen a pouze doporučit).

Památky na každém kroku

Náboženství mělo v historii Španělska velmi velký vliv a stále i má. Proto turisté nejčastěji obdivují právě impozantní katedrály a kláštery. Tato místa jsou důležitá nejen z náboženského, ale i z historického hlediska. Právě zde se formovala jedny z nejhlavnějších rozhodnutích o chodu Evropy, odehrávaly se zde hlavní historické milníky a dávala se dohromady podoba moderních dějin Evropy.

Španělské jídlo

Jídlo je díky poloze velmi orientováno na ryby a mořské plody. Velmi často se návštěvníci setkávají s nezvykle velikou a pestrou nabídkou ovoce a salátů. Pokud máte rádi zmrzlinu, určitě budete překvapeni ohromnou velikostí nabídky příchutí a kombinací. Ceny ryb a mořských plodů jsou zde mnohem levnější než například u nás, vnitrozemského sátu. Můžete tak tuto kuchyň okusit velmi levně. A pokud jí již holdujete nebo plánujete gurmánské hody během Eurovíkendu, místní tradiční restaurace vás oslní výběrem a různorodostí pokrmů.

Nikdy nezapomenete unikátnost

Španělsko nabízí spoustu atrakcí, na které když se vám podaří narazit, již nikdy nezapomenete. Například vidět ohromnou masu bavících se lidí při karnevalu nebo souboj při býčích zápasech je věc, na kterou se nezapomíná a přátelé sledují na fotkách se zatajeným dechem. Španělsko je unikátní. Své. Věnujte mu svůj víkend a ono se vám oplatí zážitky na celý život.

O víkendové poznávací zájezdy do Španělska je obvykle veliký zájem. Zároveň zde ovšem není převis nabídky nad poptávkou jako je tomu například u Paříže. Kde lze velmi lehce najít neprodané Last Minute zájezdy. V případě Španělska je zájezdy vhodné rezervovat co nejdříve.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy ve Španělsku již od 4 020 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024