X
HLEDAT ZÁJEZD
Eurovíkendy Londýn, za poznáním, kulturou a zábavou na víkend do Anglie

Eurovíkendy Londýn, za poznáním, kulturou a zábavou na víkend do Anglie

Londýn, hlavní město Velké Británie, patří mezi jednu z nejnavštěvovanější destinací při krátkých víkendových zájezdech - eurovíkendech. Může se pyšnit spoustou historických míst, unikátní atmosférou a nespočtem odpočinkových zábavných aktivit.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Poznáváme historii Londýna

Pro návštěvníky, kteří se vydali do Londýna především za památkami, město nachystalo jednu novinku - London Pass. Po zakoupení platí jako vstupenka na většinu londýnských památek a vyjde značně levněji, než platit vstupné jednotlivě. Další výhodou je přiložená mapka, s označením všech památek Londýna. K zakoupení je ve všech informačních střediscích.

Hlavní dominantou a symbolem města je majestátní zvonice se zvonem Big Ben. V přilehlé části se nachází britský parlament, do kterého se lze vypravit v rámci exkurze. Přímo před parlamentem se nachází i neméně známý Tower Bridge - zvedací most přes řeku Temže. Další vhodnou zastávkou může být Buckinghamský palác, který je sídlem královny. I přesto se lze vydat do interiérů a prohlédnout si část přístupnou pro veřejnost. Velikým lákadlem je každodenní přehlídka, na kterou před palácem čekají tisíce turistů. Trafalgarské náměstí je po Picadilly Circus nejznámějším náměstím Londýna. Přímo v jeho středu se nachází Nelsonovův sloup, obklopený velikou fontánou a sochami lvů.

Moderní a zábavný Londýn

Tolik známé Muzeum voskových figurín se nachází ve velmi rušné uličce, plné stánků se suvenýry a pouličními prodejci, Marylebone Road. Jedinou překážkou může být vstupné, které je skutečně vysoké.

Pokud chcete poznat celé dějiny a vývoj Londýna v trochu strašidelné atmosféře, jistě si najděte čas na Dům hrůzy - London Dugeon. Poznáte tak na vlastní kůži historii Jacka Rozparovače, veliký požár Londýna, který zničil jeho velikou část nebo i období, kdy Londýn postihl mor.

Milovníci historie si jistě nenechají ujít ani prohlídku staré válečné lodě, která kotví u břehu Temže. V jejích útrobách je k vidění vše v původním stavu a jsou zde dokonce i od skutečnosti nerozpoznatelné figuríny, které znázorňují běžný život na lodi.

Krásné odpoledne lze strávit i během okružní poznávací jízdy v jednom z typických červených autobusů Double Decker Bus. Turisty proveze po všech známých místech a za doprovodu průvodce se seznámíte se všemi zajímavostmi Londýna.

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom

Jako další zpestření eurovíkendu může posloužit muzeum Sherlocka Holmese případně krásná procházka a odpočinek v Hide Parku.

Londýn jako žádné jiné město

Kdo již někdy byl v Londýnu jistě potvrdí, že se jedná o jedinečné město. Británie má svoji vlastní typickou kuchyni, svůj humor, architekturu i historii, jako žádná jiná země na světě. Díky tomu se každý týden stává cílem tisíců návštěvníků.

Moderní či historický Londýn

Má váš plánovaný víkend historický či poznávací nádech? Nebo naopak toužíte po zábavě a vzrušujících zážitcích? V každém případě by jste si neměli nechat ujít žádnou z následujících atrakcí a historicky zajímavých míst.

Do Londýna za poznáním

  • Big Ben - Světoznámý zvon z mnoha fotografií
  • Buckinghamský palác - Sídlo britské královny
  • Tower Bridge - Zvedací most přes Temži
  • Katedrála Sv. Pavla - Majestátní historická katedrála
  • Tower of London - Starobylý hrad s korunovačními klenoty

Do Londýna za zábavou

  • London Eye - Vyhlídkové kolo, nejnavštěvovanější atrakce
  • London Dugeon - Dům hrůzy, strašidelné londýnské muzeum
  • Fish & Chips - Velmi oblíbené anglické jídlo
  • Madame Tussauds - Muzeum voskových figurín

Naplánujte si Eurovíkend v Londýna

Londýn je v trojici nejpopulárnějších eurovíkendových destinací. Vydejte se zde i vy!

Rezervovat můžete s předstihem a získat slevy za předčasnou rezervaci. A navíc si budete moci i vybírat ze všech termínů a možností ubytování. A rovněž můžete rezervovat i na poslední chvíli, třeba i v pátek ráno. A odpoledne odlétáte!

Eurovíkendy začínají v pátek odpoledne. Večeříte již v Anglii. A celou sobotu a většinu neděle strávíte přímo v Londýnu. Průzkumem zajímavých míst, poznáváním kultury a historie, ochutnáváním britské kuchyně a získáváním zážitků na celý život.

Naplánujte si Eurovíkend! Vyrazte třeba již tento víkend. Anglie na vás čeká!

Konkrétní zájezdy:
Zobrazit Zájezdy
Víkendy v Londýně již od 3 800 Kč + slevy až 40%, letenka a ubytování v jednom
Říční plavby
Plavby luxusní říční lodí. Skrz všechny hlavní evropské metropole. Týdenní i delší.
HLEDAT ZÁJEZD

Naplánujte si báječnou Evropu

Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Kam na Eurovíkend, který Eurovíkend si vybrat
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Poznávací zájezdy po Evropě - Za historií, kulturou a poznáním
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou
Kam na prodloužený víkend do Evropy na dovolenou

Co právě letí

Letenka. Ubytování. All Inclusive.
Zájezdy
Dnes objednáte. Zítra letíte.
Last Minute
Objednáte brzy. Získáte slevu.
First Minute
2007 - 2024